Protest Albanaca zbog povratka Srba u Ljuboždu

U selu Ljubožda na Kosovu i Metohiji danas je protestovala grupa Albanaca zbog povratka Srba u ovo selo nadomak Istoka.

Podeli ovaj članak sa:
 • Ilustracija (Foto Kim)

U Ministarstvu za zajednice i povratak rečeno je Tanjugu da je protest protekao bez incidenata i da su za vreme okupljanja Albanaca Srbe povratnike čuvali vojnici Kfora i Kosovska policija.

Kancelarija za KiM: Pojedini Albanci pogrešno kanališu nezadovoljstvo

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je današnji protest grupe "propagandom zavedenih Albanaca" u selu Ljubožda kod Istoka, gde se pre nekoliko dana vratilo 13 srpskih porodica, dokaz da Kosovo i Metohija mora da pređe još dug put do multietničkog društva u kojem će svi građani biti tretirani jednako.

Kancelarija navodi da pojedini Albanci na Kosovu i Metohiji "na veoma pogrešan način kanališu svoje nezadovoljstvo katastrofalnom socijalno-ekonomskom situacijom, čiju posledicu jednako osećaju i Srbi i Albanci”.

Ostale vesti

 • Tači: Poglavlje mira umesto rata

  Tači: Poglavlje mira umesto rata

  Na konstitutivnom sastanku Komisije za istinu i pomirenje, iniciranu od strane kosovskog predsednika Hašima Tačija, predstavljena je radna ekipa koja će u narednih godinu dana  pripremiti teren za njeno osnivanje. Tim će činiti petoro pripadnika civilnog društva i četvoro predstavnika institucija.

 • Vulin: Zaev nije održao reč

  Vulin: Zaev nije održao reč

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je, podovom izjave makedonskog premijera Zorana Zaeva da Priština treba da računa na podršku Makedonije "u svim procesima", da makedonski premijer nije održao reč.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane