Sledeće nedelje razgovori o ZSO?

Vlada Kosova planira da naredne nedelje počne razgovore o formiranju Asocijacije (Zajednice) opština sa srpskom većinom.

Podeli ovaj članak sa:
 • Zgrada Vlade Kosova u centru Prištine (Foto Kim)

Do ovakvog razvoja situacije došlo je samo nekoliko dana nakon što su se predstavnici kosovskih Srba vratili u institucije, a nakon šestomesečnog bojkota, piše Koha Ditore.

Informaciju o početku ovih razgovora potvrdio je za list zamenik ministra za lokalnu samoupravu, Bajram Gecaj.

"Nakon povratka kosovskih Srba u institucije, već naredne nedelje razgovaraćemo o ovom pitanju," rekao je on.

Krajem prošlog meseca, premijer Mustafa je ukazao na to da je iniciran proces izrade Statuta Asocijacije opština sa srpskom većinom ali srpski predstavnici nisu odgovorili na poziv da budu uključeni u proces.

Ostale vesti

 • "Zakoni na Kosovu nisu isti za sve"

  “Kosovski zakoni se ne sprovode ravnopravno za sve na Kosovu“, istakli su predstavnici nevladinog sektora na javnoj raspravi na temu dijaloga Beograda i Prištine sa kojim, kako ističu pojedini politički predstavnici “javnost mora da bude bolje upoznata“.

 • Tači: Poglavlje mira umesto rata

  Tači: Poglavlje mira umesto rata

  Na konstitutivnom sastanku Komisije za istinu i pomirenje, iniciranu od strane kosovskog predsednika Hašima Tačija, predstavljena je radna ekipa koja će u narednih godinu dana  pripremiti teren za njeno osnivanje. Tim će činiti petoro pripadnika civilnog društva i četvoro predstavnika institucija.

 • Vulin: Zaev nije održao reč

  Vulin: Zaev nije održao reč

  Ministar odbrane Aleksandar Vulin istakao je, podovom izjave makedonskog premijera Zorana Zaeva da Priština treba da računa na podršku Makedonije "u svim procesima", da makedonski premijer nije održao reč.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane