• “Rezolucija bi ugrozila dijalog”

  Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da bi usvajanje rezolucije o genocidu u kosovskoj skupštini onemogucilo normalan dijalog Beograda i Prištine i dovelo u pitanje sve što je do sad postignuto Briselskim sporazumom.

 • U Rusiju sa kosovskim pasošem na sportske događaje

  Ulaz sa pasošima Kosova na teritoriju Ruske Federacije moguć je samo u posebnim slučajevima i zbog učešća na sportskim događajima pod okriljem Međunarodnog Olimpijskog komiteta ili međunarodne sportske federacije, saopštila je Ambasada Rusije u Beogradu.

 • U ponedeljak o Specijalnom sudu

  Predsedništvo Skupštine Kosova odlučilo je na danas da naredna sednica na kojoj će se raspravljati o Specijalnom sudu bude održana u ponedeljak 3. avgusta.

 • Ivanović: Postupak u završnoj fazi

  Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović izjavio je da veruje da je sudski postupak protiv njega u Kosovskoj Mitrovici ušao u završnu fazu i da može uskoro očekivati, makar, odbranu sa slobode.

 • Gavrić tvrdi da nije kriv

  Pred Osnovnim sudom u Prištini danas je počelo suđenje Slobodanu Gavriću koji je optužen za pripremu terorističkih dela protiv ustavnog poretka Kosova.

 • Simić: Kada će prestati napadi na Srbe?

  Šef poslaničke grupe “Srpske liste” Slavko Simić danas je u Skupštini Kosova postavio pitanje poslanicima i ministru unutrašnjih poslova Skenderu Hiseniju, “Kada će prestati napadi na Srbe na Kosovu?”

 • Vokri: Ne očekujem prepreke Srbije i Rusije

  Predsednik FS Kosova Fadilj Vokri očekuje da će Kosovo nakon prijema u UEFA učestvovati na svetskom prvenstu 2018. godine. Vokri za RTV Kim kaže da na tom putu ne očekuje prepreke od strane Srbije.

 • Drecun: Tači krivac što nema Specijalnog suda

  Zamenik kosovskog premijera Hašim Tači najveći je krivac što do sada nije usvojen zakon o Specijalnom sudu za ratne zločine bivše OVK, izjavio je danas predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun.

 • Počinje suđenje Gavriću

  Pred osnovnim sudom u Prištini  danas posle podne trebalo bi da počne suđenje Slobodanu Gavriću osumničenom za pripremu terorističkih dela protiv ustavnog poretka Kosova.

 • Tabaković: Nije ugrožen platni sistem

  Guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković izjavila je sinoć da upad inspektora, uz pomoć Kosovske policije, u prostorije Jugobanke u severnom delu Kosovske Mitrovice, ne može da se svrsta pod neki uobičajeni operativni rizik sprečavanja, ili zaustavljanja platnog prometa i da je platni sistem Srbije siguran.

 • Kosovo na mundijalu u Rusiji?

  Fudbalska reprezentacija Kosova mogla bi naknadno da bude ubačena u kvalifikacije za Mundijal u Rusiji 2018. godini, odnosno, odmah nakon što postane punopravi član UEFA.

 • Nastavak dijaloga o osiguranju vozila 5. avgusta

  Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri najavila je danas nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu za 5. avgust, na kome će biti precizirani svi tehnički aspekti sporazuma o uzajamnom priznavanju polisa osiguranja, nakon čega će početi njegovo sprovođenje.

 • Gračanica: Odneta dokumenta i oprema iz Jugobanke

  Iz ispostave Jugobanke u Gračanici, inspektori Centralne banke Kosova jutros su, u pratnji policije, odneli deo dokumentacije i opreme, a jedan od službenika ove banke priveden je na informativni razgovor, saznaje RTV Kim.

 • KM: Inspektori CBK pokušali upad u Jugobanku

  Po sudskom nalogu i uz pomoć velikog broja pripadnika Kosovske policije, inspektori Centralne banke Kosova, kosovske Uprave prihoda i poreske administracije pokušali su upad u prostorije Jugobanke u Kosovskoj Mitrovici.

 • Članstvo Kosova u Unesku nemoguće bez podrške Srba

  Prema kosovskom Ustavu i pravnim obavezama koje je Priština preuzela iz plana Martija Ahtisarija članstvo Kosova u Unesku nije moguće bez podrške Srba na KiM u kosovskom parlamentu, izjavila je bivši poslanik u Skupštini Kosova Rada Trajković.

 • Potrebna pomoć za lečenje malog Nikole

  Troipogodišnji Nikola Marković iz Kosovske Mitrovice  oboleo je od neuroblastoma, odnosno malignog tumora koji se sastoji od loše diferentovanih ćelija poreklom nervnog grebena.

 • Jevtić traži izvinjenje od Aljbuljene Hadžiu

  Ministar u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić zatražio je od Aljbuljene Hadžiu da se izvini srpskom narodu jer je prekršila Zakon o upotrebi jezika time što je kao predsedavajuća skupštinskom Komisijom za zakonodavstvo odbila da raspravlja o njegovom predlogu jer je napisan ćirilicom.

 • O Specijalnom sudu u petak?

  Skupština Kosova bi trebalo da najverovatnije u petak, na vanrednoj sednici, razmotri predlog amandmana o formiranju specijalnog suda za zločine OVK.

© Copyright 2000-2013 Radio KIM. All Rights Reserved.
created by:   W3Industry izrada web sajta cms SEO

Vrh strane