U blizini donjeg groblja i velelepnih viševekovnih hrastova koji čuvaju duhove prošlosti i bogato kulturno nasleđe Goraždevca, na širokoj ledini se uzdiže crkva Rođenja Presvete Bogorodice. Ovaj hram, svedok je mnogih istorijskih i duhovnih dešavanja. Sada nakon jednog veka dočekuje novo poglavlje svog postojanja – obnavljanje koje spaja tradiciju i moderan način gradnje.

Centralna izborna komisija danas je objavila konačne rezultate glasanja na referendumu za smenu gradonačelnika u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić. Glasalo je 265 birača.

Na društvenim mrežama i u pojedinim medijima pojavio se audio snimak na kome se, navodno, čuje zamenik kosovskog ministra za zajednice i povratak Radoica Radomirović kako drugim licima govori da se usele u stanove izgrađene sredstvima Vlade Srbije u Leposaviću jer će isti biti uknjiženi na Opštinu Leposavić kada ona počne da fukcioniše. Radomirović za Kim radio nije želeo da komentariše sporni snimak, rekavši da „nema vremena za nas“. Srpska lista, s druge strane zahteva da on bude pozvan na odgovornost.

HRONIKA

KULTURA

Izložba „Prolećni salon“ Udruženja likovnih umetnika Kosova i Metohije (ULUKiM) biće otvorena u sredu, 24. aprila 2024. godine u 20.00 časova u Galeriji Doma kulture „Gračanica“.

VREME

NETAČNO

Među korisnicima društvenih mreža tokom 15. aprila delila se fotografija srpskog predsednika Aleksandra Vučića sa naslovom „Vučić sprečio treći svetski rat“. Iako korisnici to ne preciziraju, Radio Kontakt Plus utvrdio je da se radi o naslovnoj strani srpskog tabloida Alo, ali od prošle godine.

Portal Alo.rs preneo je 03.04. vest pozivajući se Radio Goraždevca kao izvor o požaru u Osojanskoj dolini pod naslovom „VATRA PRETI KUĆAMA U POVRATNIČKOM SELU, A VATROGASACA NEMA NA VIDIKU Dramatična situacija na severu KiM”. Alo u tekstu navodi brojne netačne tvrdnje u vezi sa samim okolnostima, tendencioznim i netačnim naslovom ali i geografskim odrednicama koje nemaju nikakve veze sa severom Kosova.

SPORT

SAOPŠTENJA